Hoe weet je welke woonverzekering goed bij jou past?
Iedereen weet dat verzekeringen je een hoop problemen kunnen besparen. Toch is het soms lastig om je er even toe te zetten om je zaakjes even goed te regelen. Misschien herken je het wel: je weet al tijden dat je een woonverzekering moet afsluiten, maar je blijft het maar uitstellen, omdat je niet precies weet wat je nodig hebt en wat de opties zijn. Je loopt hierdoor een groot risico; gebeurt er nu iets in je woning waardoor je schade oploopt, dan draai je op voor de kosten die dit met zich meebrengt. Die kosten zijn vaak niet mals en niet zelden leidt dit weer tot nieuwe problemen. Genoeg reden dus om er even voor te gaan zitten en om te kijken hoe je precies een woonverzekering passend bij jou kunt afsluiten.
Begin altijd met een goede inboedelverzekering
Wat je ook doet, zorg er altijd voor dat je een goede inboedelverzekering afsluit. Met dit pakket kun je namelijk altijd uit de voeten. Iedereen heeft spullen in zijn of haar woning staan en die kunnen beschadigd raken. Met een inboedelverzekering kun je deze schade laten uitkeren door je verzekeraar waardoor jij niet voor deze kosten opdraait. Denk niet dat je inboedel geen waarde heeft en dat je daarom geen verzekering nodig hebt. Het gaat er namelijk ook om of je in staat bent om je hele inboedel in een keer te vervangen. Je zult zien dat dit vaak toch een groot bedrag vergt waardoor het gelijk duidelijk is hoe belangrijk het is om een goede verzekering af te sluiten. Bovendien beschermt deze polis je tegen meer dan alleen schade aan je spullen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een beroep op doen wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercrime. Dit kan ook forse schadeposten met zich meebrengen, maar met een goede inboedelverzekering komen die niet voor jouw rekening.
Vraagt je woonsituatie om een opstalverzekering?
Wanneer je een woonverzekering wilt afsluiten, moet je even kijken naar je woonsituatie. Huur je een woning, dan heb je niet meer nodig dan een inboedelverzekering. Heb je echter een woning gekocht, dan moet je een tweede polis toevoegen. Een goede keus is de opstalverzekering Univé. Met deze polis kun je namelijk ook schade laten herstellen die ontstaan is aan je woning. Stel bijvoorbeeld dat er een keer brand uitbreekt in je woning. Misschien ben je in staat om het vuur snel te blussen, maar je zult hoe dan ook schade hebben opgelopen door alleen al de rook die is vrijgekomen. Met je inboedelverzekering kun je je spullen laten herstellen, maar je woning is zelf ook beschadigd. In dat geval kun je een beroep doen op je opstalverzekering die alles omtrent de structuur van je woning dekt. Ook goed om te weten: je opstalverzekering kun je ook gebruiken als je schade hebt opgelopen aan je zonnepanelen of laadpaal. Woon je dus duurzaam, neem dan een opstalverzekering.
Check even of je nog aanvullende polissen nodig hebt
Wanneer je eenmaal een inboedel en/of opstalverzekering hebt gevonden, is het verstandig om ook nog even te checken of je aanvullende polissen nodig hebt. Hiermee kun je specifieke onderdelen van je huis extra verzekeren, denk bijvoorbeeld aan je elektronica of je ramen. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien welke aanvullingen er allemaal zijn. Je kunt vervolgens je premie berekenen en ga je akkoord met alle voorwaarden, dan kun je met een paar muisklikken van je polis een feit maken.