Ontdek de charme van vakantie in eigen land

Ontdek de charme van vakantie in eigen land

Nederland mag dan wel klein zijn, maar het is ongelooflijk divers en vol met verborgen schatten. Van de glooiende heuvels in Limburg tot de uitgestrekte stranden in Zeeland, er is altijd wel een nieuw stukje Nederland om te ontdekken. Het mooie van vakantie vieren in eigen land is dat je niet te maken krijgt met lange reistijden, vreemde valuta of een taalbarrière. Plus, je kunt met trots zeggen dat je weet wat jouw land allemaal te bieden heeft!

Een ander voordeel van een staycation is dat je vaak spontaner kunt zijn met het plannen van je tripjes. Last-minute een weekend weg? Waarom niet! Er is geen gedoe met visums of vroegtijdig inchecken op luchthavens. Pak de auto of spring op de trein en voor je het weet ben je al op je bestemming. Bovendien draag je door lokaal vakantie te vieren ook nog eens bij aan de Nederlandse economie.

Tips voor een budgetvriendelijke trip

Wie zegt dat vakantie duur moet zijn? In Nederland kun je prima op Vakantiehuizen in Nederland zonder dat je een aanslag doet op je spaarrekening. Begin bijvoorbeeld met het boeken van een verblijf buiten het hoogseizoen of kies voor een midweek in plaats van een weekend. Vakantiehuizen, zoals die van Roompot, bieden vaak speciale aanbiedingen die vriendelijk zijn voor je portemonnee.

Nederland zit bovendien vol met gratis of goedkope activiteiten. Neem een duik in de zee, ga wandelen in de bossen of bezoek een van de vele gratis festivals die het hele jaar door worden georganiseerd. Musea hebben vaak dagen waarop de toegang gratis of goedkoper is, dus houd dat zeker in de gaten!

Eten en drinken zonder de bank te breken

Lekker eten hoeft niet duur te zijn, zeker niet als je weet waar je moet zijn. In elke stad vind je wel marktjes met lokale lekkernijen die niet veel kosten. Of wat dacht je van picknicken in het park met vers brood van de bakker en Hollandse kaas? Niet alleen gezellig maar ook nog eens budgetvriendelijk.

En als je uit eten wilt gaan, zoek dan naar eetcafé’s of restaurants buiten het centrum. Deze hebben vaak voordeligere menu’s en geven je tegelijkertijd een kijkje in het dagelijks leven van de locals. Vergeet ook niet apps als ‘The Fork’ te checken voor aanbiedingen bij restaurants in de buurt.

Pak je koffers: praktische adviezen voor een zorgeloze vakantie

Bij het inpakken voor een vakantie in Nederland hoef je meestal niet veel mee te nemen. Het weer kan wisselvallig zijn, dus laagjeskleding is een must. Vergeet ook niet om comfortabele schoenen in te pakken voor al die wandelingen die je gaat maken.

Om binnen budget te blijven tijdens je vakantie is het handig om vooraf een lijstje te maken met geschatte uitgaven. Neem ook altijd wat eigen snacks of eten mee; dat bespaart weer een paar euro’s bij de benzinepomp onderweg.

Maak onvergetelijke herinneringen

De beste herinneringen kosten niets. Een avondwandeling langs het strand, zonsondergang kijken vanaf een duin, samen lachen tijdens een spelletjesavond in jullie vakantiehuis – dat zijn de momenten die bijblijven.

Zorg er dus voor dat je tijdens je vakantie ook echt even stilstaat bij deze kleine dingen. Maak foto’s, maar leg ook af en toe je telefoon weg om écht aanwezig te zijn. Zo kom je thuis met niet alleen een tas vol vuile was, maar ook met een hoofd vol mooie verhalen!

Reacties zijn gesloten.